Srílančan vydržal pred televízorom takmer 70 hodín

19.09.2005 Celý región

Svetový rekord v počte hodín strávených pred televíznou obrazovkou prekonal v piatok Srílančan, ktorý na gauči pred televízorom vydržal 69 hodín a 48 minút. ...
Svetový rekord v počte hodín strávených pred televíznou obrazovkou prekonal v piatok Srílančan, ktorý na gauči pred televízorom vydržal 69 hodín a 48 minút. Doterajší rekord padol v sídle ABC, ktorá zorganizovala špeciálny program nazvaný Týždeň rekordov Guinnessovej knihy.

Podľa pravidiel vypracovaných vydavateľom Guinnessovej knihy má uchádzač o prelomenie rekordu v tejto kategórii každú hodinu právo na päťminútovú prestávku a po ôsmich odsedených hodinách získava štvrťhodinovú pauzu. Zvyšok času musí sedieť na pohovke a sledovať televízny program - v tomto prípade televízie ABC. Ako uviedol Srílančan menom Joachim, ktorý už roky žije v kanadskom Toronte, najhoršie zo všetkého bolo nespustiť zrak z obrazovky a nenechať sa zlákať pozorovaním ľudí prechádzajúcich po ulici, ktorí sa zastavovali pred preskleným štúdiom ABC, aby ho pozdravili alebo aj rozptyľovali. Joachim je už držiteľom 16 guinnessových rekordov, medzi iným balansujúc na jednej nohe vydržal stáť 76 hodín a 40 minút a hraním bowlingu strávil vyše sto hodín. Tvrdí, že do lámania rekordov sa pustil, aby upozornil na utrpenie detí vo svete.
 

Vyberte región